Questions or comments to:
                                                                                                                                                                 info@mikezwetsloot.nl

Webcamera's - 8: Verglijking in beeld kwaliteitIk heb mijn eigen camera's hetzelfde beeld laten maken en alle drie zo goed mogelijk afgesteld. Hieronder de resultaten:


#0: Hp fotocamera 3 megapixel als voorbeeld.


AFreey ANC-800w Pan/Tilt

   
#1: Afreey ANC 800W Draadloos, IP, +- E 335,-
De duurste en de beste camera. Scherp beeld, grote hoek en door de CCD censor blijft hij bij de avond schemer lang redelijke beelden geven. Deze camera is zogenaamd Pan-Tilt, dus draaibaar.


Logitech QuickCam USB

   
#2: Logitech Quickcam, USB, +- E 35,-
De slechtste camera die ik ooit heb gehad. Kleine hoek, donker beeld, onscherp en de kleuren worden te extreem weergegeven. Ook bij de minste schemering in het begin van de avond word het beeld al zwart


E-Tech USCM01 USB

   
#3: E-tech USCM01 of Hercules, USB, E 17 tot 25,-
Dit zijn kleine camera's en worden door diverze distrubiteurs verspreid. Met de infrarood leds kunnen voorwerpen die dichtbij staan ook in het donker worden bekeken. Het beeld is scherp en de kleuren worden niet te donker en niet te licht weergegeven. Ook is een voordeel dat de hoek vrij groot is. Kortom, voor dit geld een perfecte camera. De E-tech kom als beste koop uit de test van PCM Nr4 van 2006


Sitecom LN-401

   
#4: Sitecom LN-401, Draadloos, IP, +- E 160,-
Een camera die ik inmiddels niet meer heb. Voor dit geld is het een matige camera. Het beeld heeft geen grote hoek en is korrelig en niet super scherp. Ook knippert de camera vaak wat te maken heeft met het zoeken naar een goede belichting. Nadeel voor mij was dat deze camera niet direct (steeds om de paar seconden) beeldjes af kon geven aan een programma als WebCamXP waardoor goede beveiliging met motion detection niet mogelijk was. Voordeel van deze camera is dat zowel ActiveX als JAVA word ondersteund. Met een simpel script kan je door gebruik te maken van JAVA je beelden laten streamen op je website.


E-Tech IPCM02

   
Instelling op Zonlicht


Instelling zonder zonlicht

#5: E-Tech IPCM02 , Draadloos, IP, +- E 119,-
Een camera die ik heb gekocht in plaats van de Sitecom LN-401. Is twee keer terug geweest en heb een nieuwe lens gekregen. Probleem is dat als de camera naar buiten gericht is, het beeld snel overbelicht raakt (Foto 2) waardoor zonlicht (Foto 1) moet worden aangevinkt, word het minder licht met de optie zonlicht, dan is het te donker. Ook komen er vaak paarse, rode of groene tinten in voor. Rommelen in de instellingen helpt maar niet voor lang. Als de camera goed functioneerd is het beeld vrij scherp en helder. Ook de heeft de camera in verglijking met de LN-401 een grotere hoek maar ondersteund geen JAVA formaat om met een simpel script op een website te laten uitzenden.
Binnenhuis is de camera perfect, ik heb er een tijdklok tussen gezet om de camera te resetten om te voorkomen dat de kleuren vervormen en de draadloze verbinding van de camera uitvalt.


Conclusie

Mijn conclusie: De Afreey camera is veruit de scherpste en helderste en tevens heeft deze camera een groter beeld hoek. De sitecom is erg korrelig en wazig maar ook de kleuren zijn niet helder, voor dat geld een slechte kwaliteit. De Logitech van 35 euro is ook niet scherp en is heeft een erg kleine beeldhoek. Voor minder geld koop je de E-tech usb camera met een suprieure beeldkwaliteit en 5 jaar garantie.

Volgende pagina: 9: IP Camera aansluiten en verbinden --- Begin

Als je nog vragen of op en aanmerkingen hebt, kun je me mailen op: mzwetsloot@yahoo.com