Questions or comments to:
                                                                                                                                                                 info@mikezwetsloot.nl

Hp Ipaq HW 6515Update: Dec 2007: Na een hard reset (gelukkig backup van contacts weer vanzelf teruggezet) draai ik weer met de originele fabrieks ROM. Gebruik regelmatig de GPS en merk dat die nu minder achterloopt. Ik gebruik Navigon 6 welke zeker plus punten heeft toz van 5.0
Een aantal toetsen van het toetsenbord werken niet meer maar ik gebruik het toetsenbordje toch totaal niet.
Nieuwe PDA staat op het agenda, de HTC P6500 Sedna

Update: Dec 2006: Ik heb de ROM update inmiddels geinstalleerd, het ging allemaal perfect. In het begin lijkt het of de setup blijft hangen maar het duurt gewoon een tijdje.
Het probleem met het wegvallen van de gms lijkt verholpen (of ik bel niet genoeg) en de GPS lijkt sneller en beter te reageren. Het pijltje draait bijvoorbeeld netjes mee in een bocht.
Als je IPAQ Backup (start>programs>Ipaq Backup) gebruikt worden alle gegevens en telefoon nummers weer opgeslagen. Let voor de telefoonnummers en sms-jes wel op dat je dat goed insteld in de Ipaq Backup dat de gegevens in de file-store worden opgeslagen.
Deze instellingen heet PIM Mirroring, en moet even aangevinkt worden.

Update: 10 Juni 2006: Heb je ook (Deze en Deze) problemen met de HP Ipaq 6515 ?.
Na lang wachten is er eindelijk een ROM update. Zelf nog niet geprobeerd, ik wacht de reacties af en zal na enige tijd ook de update uitvoeren. Download hier de ROM update van de HP pagina

Update: 13 Februari: De update is niet gekomen en staat nu naar het schijnt weer op 3 maart.

Update: 10 Februari: schijnt er een ROM update uit te komen tbv het tegengaan van uitvallen GSM en trage GPS. Volg discussie


Aankoop:


Ik was ontevreden over mijn PalmOne Treo 600 mede omdat de Perfect Passenger software voor Navigatie waardeloos werkte. Ik kwam nergens zonder verkeerd te rijden. Ook het feit dat er geen ingebouwde GPS ontvanger ingebouwd was ergerde mij omdat ik steeds de hele kabel wirwar van auto naar auto moest meeslepen. Op de Hp Ipaq hw6515 zat ik al een paar maandjes te wachten en toen deze uitkwam heb ik de Treo verkocht en een 6515 aangeschaft waarover ik op deze pagina mijn ervaringen zal vertellen.

Hp Ipaq hw6515

Indruk en toetsenbord:


De eerste indruk is goed, de hp ligt lekker in de hand en ziet er netjes uit. Het toetsenbord wat ik bij aanschaf een pre vond hoeft van mij niet, een groter beeld vind ik achteraf veel handiger omdat ik zelf het software matig toetsenbord van windows gebruik. Dit typen met software windows toetsenbord gaat ook nog eens veel sneller.
De telefoon knoppen op het scherm zijn goed in te drukken.

GSM en SMS:


De GSM is ingebouwd in de pda, of andersom ;) Het volume is goed en het software nummerbord is goed te bedienen. Uiteraard kunnen alle contacten worden ingevoerd en vandaar uit kan gebeld en genavigeerd worden. SmsÚn gaat razendsnel met het software toetsenbord. Typen op het HP toetsenbord op het toestel gaat wat moeilijker (vooral met grote vingers...)

SD en Mini SD:


Een mooie bijkomstigheid is naast het gewone SD slot een MINI SD slot. 2 mogelijkheden om data op te slaan. Op de een muziek, op de andere de Navigatie kaarten.

Achterlopen van de GPS:


Standaard zit er een naar het schijnt speciaal voor de 6515 ontworpen versie van TOMTOM in de 6515 waarmee je kan testen en later eventueel extra mappan kan aankopen. Ik had al een versie van tomtom en heb deze op bijgekocht SD kaartje geinstalleerd. Opzich werkte het allemaal goed, vooral de interne GPS ontvanger zonder extra kabels viel goed in de smaak.

Totdat ik doorkreeg dat als ik langs een straatje reed tomtom pas een paar seconden later erlangs kwam! Ook bij het nemen van een bocht blijft tomtom voor de bocht terwijl je er zelf al doorheen bent.
Op het PocketInfo forum kwam ik mensen tegen die hetzelfde probleem hadden als ik. Het blijkt niet aan TomTom te liggen maar aan de interne GPS software of ontvanger. Het maakt dus niet uit welke software je gebruikt, ik heb Navigon en TomTom 5 geprobeerd maar bij alle twee hetzelfde probleem. Ook de oplossing om een snelle SD kaart aan te schaffen helpt niet.
Hp heeft van een persoon de 6515 terug genomen en heeft zijn geld terug gekregen. Op het PocketInfo forum onder HP Ipaq vind je deze topics wel.

TomTom VS Navigon:


Ik heb een tijdje met Tomtom in de rondte gereden toen ik besloot eens wat anders te proberen mede doordat, in Tomtom niet software matig een toetsenbord kan worden gekozen. Sommige van mijn knopjes op het Hp toetsenbord wijgeren namelijk. Navigon werd het alternatief en ik ben er erg tevreden over. Hieronder een lijstje met + en - puntjes ten op zichte van Tomtom (let op, dit hoeft niet voor iedere confugratie te gelden)

+ Punten - Punten

Quick GPS Connection:


Op de HP 6515 zit een programmatje die de posities van de GPS Satelieten opslaat zodat je een snelle gps ontvangst (Fix) hebt. Je hebt als deze Quick Connection via WIFI of Cradle (kan ook GPRS) heb gedownload inderdaad een snelle Fix, zonder deze Quick Connection kan het soms 5 minuten of langer duren.

De Quick Connection loopt na 2 dagen weer af en moet opnieuw worden opgeladen. Er is een foefje om deze verbinding op 4 dagen te zetten. (Kan ook langer maar dan zijn de satelieten waarschijnlijk te ver afgeweken van de opgeslagen posities)

Stap 1: Download een programma om in het register van de Ipaq te komen en te kunnen wijzigen
PHM regedit op pocketpcfreewares.com

PHM Reg Edit

Stap 2: Ga achtereen volgens naar de locatie: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Global Locate\Lto Manager\Files

Stap 3: Verander:

RemotePath_0="2day/latest/lto.that"
RemotePath_1="2day/latest/svstatus.txt"

Naar

RemotePath_0="4day/latest/lto.that"
RemotePath_1="4day/latest/svstatus.txt"


Accesoires Hp Ipaq HW 6515

Wifi SD Kaart:
Wifi om draadloos gebruik te maken van een eveneens draadloos netwerk met of zonder internet verbinding daarbij is niet ingebouwd in de 6515. In de nog uit te komen 6900 serie zit dit wel (ten koste van het SD slot bij de 6900). Ik heb zelf een losse SD adaptor gekocht waarin wifi zit. Het werkt opzich goed, als je even geen computer bij de hand hebt en er is een draadloze verbinding kan je je goed redden ookal is alles wat klein. Veel gebruik ik het niet omdat ik altijd een computer bij de hand heb. Mijn advies is om als je alleen voor de lol Wifi wil hebben het niet aan te kopen omdat het in de praktijk niet veel voorkomt dat je het gaat gebruiken tenzij je veel op plekken komt waar Hotspots zijn geplaatst voor vrije toegang.
Een wifi SD kaartje kost rond de 80 euro

Tasje:
Autohouder:
Boxen en Data:
Aantal 512mb Sd kaartjes voor de navigatie mappen en 1 Mini SD van 2gb voor de mp3's


Conclusie:

De GPS valt mij tegen doordat deze standaard achter loopt en niet naar behoren functioneerd. De ingebouwde ontvanger is erg handig.
Met Navigon in plaats van Tomtom kan ik vanuit de contact lijst navigeren, dat is erg prettig.
De telefoon functie werkt goed afgezien dat deze soms uitvalt tijdens het bellen (Verholpen met nieuwe ROM update)
Wifi had ik niet nodig gehad dus mis ik niet ingebouwd.
De accu hoeft bij normaal gebruik 2a3 dagen niet aan de lader. Ga je navigeren of 2 uur bellen moet je sneller opladen
Jack aansluiting 2,5mm is jammer omdat je altijd een verloopje nodig hebt wat in de weg zit.Vragen of Opmerkingen ? mzwetsloot@yahoo.com